Начин на аплицирање за ученички стипендии 2018/2019

За да ја пополните апликацијата за ученички стипендии  потребно е да се регистрирате на системот.

Линк за регистрација 

При регистрација на системот, на Вашата електронска адреса ќе добиете линк за активација на Вашиот профил.
Откако ќе го активирате профилот потребно е да се најавите со корисничкото име и лозинка кои Вие сами ги имате внесено при регистрација.

Линк за најава 

Доколку не добиете линк на Вашата електронска адреса за да го активирате профилот испратете  порака на следната електронска адреса konkursi@mon.gov.mk.

Доколку не успеете да се најавите со лозинката која ја имате внесено може да испратите линк за ресетирање на
вашата електронска адреса и да ја промените со внес на нова лозинка.

Линк за ресетирање на лозинка – 

Откако ќе се најавите на системот потребно е да кликнете на менито “Стипендии” и да одберете “Ученички стипендии” на конкурс за кој аплицирате.

Откако ќе ги пополните сите информации кликате на копчето Аплицирај и како последен чекор го избирате терминот (дата и време) во кој сакате да ги доставите документите.

Доколку Ви се потребни дополнителни информации можете да не контактирате на следната електронска адреса konkursi@mon.gov.mk или на телефонскиот број 02 3 140 147.

Начин на аплицирање за сместување на студенти во јавните студентски домови

За да ја пополните апликацијата за сместување потребно е да се регистрирате на системот.

Линк за регистрација 

При регистрација на системот, на Вашата маил адреса ќе добиете линк за активација на Вашиот профил.
Откако ќе го активирате профилот потребно е да се најавите со корисничкото име и лозинка кои Вие сами ги имате внесено при регистрација.

Линк за најава 

Доколку не добиете линк на Вашата маил адреса за да го активирате профилот испратете маил до konkursi@mon.gov.mk.

Доколку не успеете да се најавите со лозинката која ја имате внесено може да испратите линк за ресетирање на
вашата маил адреса и да ја промените со внес на нова лозинка.

Линк за ресетирање на лозинка – 

Откако ќе се најавите на системот потребно е да кликнете на менито “Сместување” и да одберете “Сместување во студентски дом” и  да кликнете на “Аплицирај” на конкурс за кој аплицирате.

Откако ќе ги пополните сите информации кликате на копчето Аплицирај и како последен чекор го избирате терминот (дата и време) во кој сакате да ги доставите документите.

Доколку Ви се потребни дополнителни информации можете да не контактирате на маил адресатата konkursi@mon.gov.mk или на телефонскиот број 02 3 140 147.

Линк од често поставувани прашања.

Линк од конкурсот

Начин на аплицирање за сместување на ученици во јавните ученички домови

За да ја пополните апликацијата за сместување потребно е да се регистрирате на системот.

Линк за регистрација 

При регистрација на системот, на Вашата маил адреса ќе добиете линк за активација на Вашиот профил.
Откако ќе го активирате профилот потребно е да се најавите со корисничкото име и лозинка кои Вие сами ги имате внесено при регистрација.

Линк за најава 

Доколку не добиете линк на Вашата маил адреса за да го активирате профилот испратете маил до konkursi@mon.gov.mk.

Доколку не успеете да се најавите со лозинката која ја имате внесено може да испратите линк за ресетирање на
вашата маил адреса и да ја промените со внес на нова лозинка.

Линк за ресетирање на лозинка – 

Откако ќе се најавите на системот потребно е да кликнете на менито “Сместување” и да одберете “Сместување во ученички домови” и  да кликнете на “Аплицирај” на конкурс за кој аплицирате.

Откако ќе ги пополните сите информации кликате на копчето Аплицирај и како последен чекор го избирате терминот (дата и време) во кој сакате да ги доставите документите.

НАПОМЕНА: Во хартиеното Барање за сместување во ученички дом се пишува домот за кој сакате да аплицирате и алтернативниот дом,  додека електронски ги пополнувате податоците за кандидатот, родителите, брат/сестра, материјалната состојба и податоци за успехот на ученикот.

Доколку Ви се потребни дополнителни информации можете да не контактирате на маил адресатата konkursi@mon.gov.mk или на телефонскиот број 02 3 140 147.

Линк од често поставувани прашања.

Линк од конкурсот

ДОБРЕДОЈДОВТЕ НА ПОРТАЛОТ ЗА ЕЛЕКТРОНСКО ПРИЈАВУВАЊЕ!

Електронскиот систем за аплицирање за престој во студентските и ученички домови и државни стипендии во Република Македонија претставува систем кој ќе им обезбеди на студентите/учениците едноставен начин на аплицирање за некоја од државните стипендии или легло во студентските домови.

За пријавување на конкурсите користете Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer или Safari на персонален компјутер. Користење на таблети и smart-телефони, како и стари верзии на пребарувачи не е препорачливо – можни се проблеми при пријавување со истите.

За пополнување на пријавата користете кирилична поддршка (со исклучок на електронска пошта, корисничко име и лозинка). Пријавите можат да се пополнуваат/корегираат само за конкурсите во тек. По истекот на конкурсот може само да се прави преглед на пријавата.