Сите написи од admin

Начин на аплицирање за сместување на ученици во јавните ученички домови

За да ја пополните апликацијата за сместување потребно е да се регистрирате на системот.

Линк за регистрација 

При регистрација на системот, на Вашата маил адреса ќе добиете линк за активација на Вашиот профил.
Откако ќе го активирате профилот потребно е да се најавите со корисничкото име и лозинка кои Вие сами ги имате внесено при регистрација.

Линк за најава 

Доколку не добиете линк на Вашата маил адреса за да го активирате профилот испратете маил до konkursi@mon.gov.mk.

Доколку не успеете да се најавите со лозинката која ја имате внесено може да испратите линк за ресетирање на
вашата маил адреса и да ја промените со внес на нова лозинка.

Линк за ресетирање на лозинка – 

Откако ќе се најавите на системот потребно е да кликнете на менито “Сместување” и да одберете “Сместување во ученички домови” и  да кликнете на “Аплицирај” на конкурс за кој аплицирате.

Откако ќе ги пополните сите информации кликате на копчето Аплицирај и како последен чекор го избирате терминот (дата и време) во кој сакате да ги доставите документите.

НАПОМЕНА: Во хартиеното Барање за сместување во ученички дом се пишува домот за кој сакате да аплицирате и алтернативниот дом,  додека електронски ги пополнувате податоците за кандидатот, родителите, брат/сестра, материјалната состојба и податоци за успехот на ученикот.

Доколку Ви се потребни дополнителни информации можете да не контактирате на маил адресатата konkursi@mon.gov.mk или на телефонскиот број 02 3 140 147.

Линк од често поставувани прашања.

Линк од конкурсот

ДОБРЕДОЈДОВТЕ НА ПОРТАЛОТ ЗА ЕЛЕКТРОНСКО ПРИЈАВУВАЊЕ!

Електронскиот систем за аплицирање за престој во студентските и ученички домови и државни стипендии во Република Македонија претставува систем кој ќе им обезбеди на студентите/учениците едноставен начин на аплицирање за некоја од државните стипендии или легло во студентските домови.

За пријавување на конкурсите користете Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer или Safari на персонален компјутер. Користење на таблети и smart-телефони, како и стари верзии на пребарувачи не е препорачливо – можни се проблеми при пријавување со истите.

За пополнување на пријавата користете кирилична поддршка (со исклучок на електронска пошта, корисничко име и лозинка). Пријавите можат да се пополнуваат/корегираат само за конкурсите во тек. По истекот на конкурсот може само да се прави преглед на пријавата.